Säteriet

Säteriet in Mölnlycke is a large residential area from the Million program, which is undergoing extensive renovation both inside and outside. The work began with a dialogue process where we, together with residents, property owners and managers, conducted a walk in the area. Strengths and weaknesses were identified and then formed the basis for the design work.

The built structures are large-scale, and the environment can easily be felt a bit monotonous. In order to break the long viewlines, the green spaces have been given a rolling design language. The various green spaces are profiled with a plant composition according their address – Tallgården, Aspgården etc.

In order to enhance the human scale during the dark winter season, a lighting proposal has been developed in collaboration with ÅF Lightning.

CATEGORY: Concept design and detailing
LOCATION: Mölnlycke, the municipality of Härryda
YEAR: 2O17
CLIENT: Förbo