Södra Ladugårdsängen

The garden is embodied with a clear nature-oriented concept. Natural compositions with local adaptation are combined into a creative and stimulating whole. The yard contains, among other things, alfalfa (alkärr), fruit cultivation, asparagus (aspbryn) and open spaces for play, games and socializing. The stormwater is managed locally and becomes an asset for play, cultivation and biodiversity. A common ”Felleshus” forms a social node with room for creativity and togetherness. A linear element divides and links the garden. Here are multifunctional asphalt surfaces for spontaneous play and cycling. The project is defined with Miljöbyggnad Silver, of which one building as a plus energy house and Miljöbyggnad Gold.

CATEGORY: Concept design and detailing
LOCATION: Örebro
YEAR: Design proposal 2O17
CLIENT: Balder/Byggfast