Tillgänglighetsbad Getterön – Byggstart!

Vid badplatsen femte vik på Getterön, strax utanför Varberg har MARELD tillsammans med konstruktörer från Ramböll på uppdrag av Varbergs kommun ritat ett tillgänglighetsanpassat bad. Badplatsen ligger inom Getteröns naturreservat varför extra stor hänsyn till platsen och dess unika förutsättningar har varit nödvändig. Detta har varit utgångspunkt för gestaltningen, därför inrättar bryggan sig landskapet samtidigt som den blir ett intressant tillägg.

Det framtida badet ska vara en social mötesplats och kommer att erbjuda många olika sätt att ta sig i vattnet. Här kommer att finnas en bred betongramp med möjlighet att ta sig i på två olika vattennivåer. Det kommer även att finnas trappor ned i vattnet på olika nivåer.

MARELD har även ritat ett flertal olika sittmöjligheter i form av bänkar, soffor och solstolar. Dessa placeras både uppe på en bryggdel ovanför rampen och som fristående möbler ute på stranden.

Byggnation kommer att påbörjas i början av mars och badet beräknas stå klart för invigning till början av sommaren! Vi har redan sommarfeeling!