”Mölndal trotsar alla förväntningar”

I helgen publicerades artikeln ”Mölndal trotsar alla förväntningar” i Göteborgs Posten. Det var med spänning vi läste vad Mark Isitt hade att säga om Mölndals innerstad.

Hjärtat hamnar först i halsgropen när sammandraget på löpet lyder – ”Den pk-politiker som klubbat igenom gestaltningen borde straffkommenderas till hembygdsarkivet” – men när man väl läser artikeln i sin helhet framgår det att Mark Isitt till stora delar är positivt överraskad (måhända tom imponerad?!) och inte bara ger ris utan också ett fång rosor. MARELD får sin beskärda del av det senare för Mölndals torg och Ulla Jacobssons plats.

”Kanske kan Mölndals torg hjälpa. […] även om detta inte är det sista som anläggs i centrum […] var torget pusselbiten som alla gick och väntade på.” Och i kontrast mot den nya gallerian: ”Där inne är det kristallkronor och prunkande växtväggar och stoppmöbler, men här ute är det inte mycket sämre, de rosa sjöstensplattorna från förr är utbytta mot ett sobert granitgolv, tuschsvart gatsten närmast fasad, bruna brunnslock i cortenplåt, dignande planteringskärl i grå aluminium av Mårten Cyrén […] och en nivåskillnad på bilfria Brogatan har förvandlats till Mölndals egna Spanska trappan. Här kan man lapa södersol och vargvissla på förbipasserande.”

Och slutligen, om Ulla Jacobssons plats: ”[…] utförandet är mästerligt och speglar med vilken omsorg platsen planerats (Mareld igen)”.

Artikeln finns att läsa här.