Hej Louise!

MARELD växer med ytterligare en dansk arkitekt. Nu är det Louise Nguyen som har hittat hit. Spännande tycker vi och undrar hur det gick till?

Du är arkitekt – hur kommer det sig att du hamnade hos MARELD, ett  landskapsarkitektkontor?
Även om jag är utbildad arkitekt och min inriktning varit på byggnader har jag alltid varit intresserad av de offentliga rummen och vad som händer mellan husen. På min tidigare arbetsplats arbetade jag också med statsutveckling och offentliga platser så övergången till MARELD känns mycket naturlig.

Vad gjorde du innan du började här?
Innan jag började på MARELD arbetade jag hos Raumlaborberlin. Ett arkitekturkollektiv som ligger i Berlin och som arbetar med många olika teman i det offentliga rummet. I Göteborg är  dom mest kända för att ha ritat bastun i Frihamn.  Deras metod att arbeta med projekt i 1:1 och involvera de lokala boenden tycker jag är spännande. Man lär känna staden och platser på ett annat sett då man utforskar områden med sin kropp och sina sinnen.

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser väldig mycket fram emot att rita levande, funktionella rum och att vara delaktig i att skapa platser som är viktiga för samhället.

Du är inte bara ny på MARELD, du är även ny i stan. Vad är dina första intryck av Göteborg?
Det är roligt, men i början tänkte jag mycket på regissör Roy Anderssons filmer när jag promenerade i staden. Jag upplever att färgerna från hans film är mycket lika färgskalan i Göteborg. Men med detta sagt tycker jag inte alls att man kan säga att stämningen är som i en Roy Anderson film! Här är absolut mer liv och värme och Göteborg känns som en verkligen lugn och mysig stad.