Hej Anders!

Efter en smygstart i november har du hunnit arbeta hos oss i drygt en månad. Vi är glada att ha dig här!

Hur hamnade du på MARELD?
Jag var sugen på att tillämpa den kunskap som jag samlat på mig under åren på SLU; att återigen få designa, ta mig an uppdrag/kunder och se fysiska resultat av mitt arbete. Att det blev MARELD var därför att jag verkligen kunde uppleva MARELDs honnörsord –hjärta & mod –under ett besök på kontoret i samband med ett uppdrag i våras. Det fanns kort sagt en avslappnad och god stämning med mycket hjärta på kontoret! Och uppdragen verkade dessutom roliga. Det avgörande var dock att jag fick lov att dra igång ett lokalkontor. Det känns kul och intressant att få starta upp en ny verksamhetsgren och samtidigt vara del av en ganska väl intrimmad organisation – en spännande utmaning med en trygg bas att falla tillbaka på.

Hur har starten varit?
I och med smygstarten har det varit en del nya rutiner att vänja sig vid parallellt med saker att fullfölja på SLU. Det positiva jag kan säga är att det varit spännande att lära känna så många trevliga medarbetare, att samarbetet i projekten flutit på utmärkt och att det varit kul att lära känna Göteborg lite mer!

Är du igång med några spännande projekt?
Jag har haft några skånska projekt med mig in i anställningen, bl a en bostadsgård i Ystad där vi arbetar med regnbäddar och genomsläppliga överbyggnader, men efter jul kommer jag även ansvara för lite uppdrag i västra götalandsregionen, bl a en skolgård i Kungsbacka kommun och en företagsetablering i Skövde, där vi kommer att arbeta med öppen dagvattenhantering.

Vad händer framöver?
Det har varit lite av en tjuvstart för mig på MARELD under nov-dec. Nästa steg är att inreda färdigt kontoret här i Höör och att min Skåne-kollega Anne-Lii också startar sin anställning; det känns inte som om jag är igång fullt ut förrän dess. Anne-Lii börjar den 7/1 och förhoppningsvis är kontoret klart till dess! Det jag ser mest fram emot är att allt ska vara på plats och alla rutiner igång, så att vi kan koncentrera oss fullt ut på att åstadkomma spännande landskapsarkitektur!